duminică, 10 aprilie 2011

CHAKRELE PATOLOGICE  I




Să revenim la tema principală a acestui blog, şi anume Auto-Terapii. Voi începe o serie de postări care se vor referi la patologia chakrelor. Citatele vor fi preluate din cartea doamnei Janine Fontaine – „MEDICINA CHAKRELOR”, carte apărută la Editura LOTUS – 1999.
(Ilustraţiile sunt realizate de doamna dr. Janine Fontaine)



O lucrare care introduce
cu eficienţă
esoterismul în medicină

Autoarea analizează atât din punct de vedere teoretic, cât şi experimental, sistemul chakrelor, alături de aplicaţiile sale în medicina energetică. Acest sistem se integrează perfect teoriei sale descrise în Medicina Corpului Energetic.

·        Relaţiile dintre chakre şi orbitele atomului lui Niels Bohr
·        Relaţia dintre stările obişnuite de conştiinţă şi cele ieşite din comun
·        Fenomenele parapsihologice şi chakrele
·        Cel de-al Treilea Ochi şi rolul său în stările de stres
·        Energiile cosmice şi energiile telurice; aura

........................................................

PARTEA A TREIA

5. CHAKRELE PATOLOGICE
(pg. 96-113)



.................................
Iată câteva observaţii care ilustrează patologiile şi modul lor de manifestare. Insist asupra faptului că perturbaţia uneia sau mai multor chakre nu explică întotdeauna boala vibratorie sau organică. Precizare utilă! După apariţia cărţii Suferinţe dispreţuite unii au crezut că orice patologie provenea dintr-o incompatibilitate între vibraţiile alimentelor şi vibraţiile pacientului, sau se reducea doar la acest fapt. Lucru adevărat în unele cazuri, dar alţi factori sunt prioritari. Acum mi-e teamă să nu se spună că toată patologia se poate rezuma la cea a chakrelor, lucru complet fals. Totuşi perturbaţia chakrelor poate determina fie tulburări greu de apreciat, fie ireversibilitatea unei stări patologice, deşi celelalte componente sunt corectate. Citind primil capitol, aţi observat acest lucru la propria mea persoană.
Suntem fiinţe complexe şi în general un ansamblu de erori provoacă boala. Pacientul, ca şi terapeutul, trebuie să reducă numărul de factori, chiar dacă avem impresia că fiecare factor are un rol lipsit de importanţă.
Cazurile pe care le voi expune vor fi însoţite de o schiţă, care va reda într-un mod extrem de simplificat perturbaţia întâlnită. Nu voi arăta perturbaţiile decât pe partea anterioară a corpului. Dar trebuie să ştiţi că chakrele sunt examinate pe cele două părţi ale corpului şi că, o chakră normală pe partea anterioară a corpului poate să ascundă o chakră patologică pe partea posterioară. Nivelurile energetice ale orbitelor vor fi indicate dacă va fi cazul, dar, din raţiuni livreşti vor fi reprezentate doar trei orbite în loc de şapte.
Voi reda, în parte sau în totalitate, câteva scrisori dintre cele mai semnificative. Ele vor demonstra că nu este vorba despre o teorie personală care se traduce prin câteva scheme imaginare, ci dimpotrivă, ele exprimă drame intime, care rămân neobservate şi de anturaj şi de medici, indetectabile la cele mai performante examene de laborator.

Este dureros pentru mine să citesc cu regularitate scrisori în care sunt descrise toate aceste tulburări, care nu sunt reţinute de corpul medical, fără să-i pot ajuta în vreun fel pe aceşti oameni suferinzi. Dar pe măsură ce ideile mele se vor răspândi, în ciuda tăcerii impuse de mass madia, numărul energeticienilor care acordă atenţie scrierilor mele va fi în continuă creştere. Un energetician care cunoaşte acupunctura şi auriculomedicina ar trebui să fie în stare, după lectura atentă a cărţilor mele, să găsească şi să trateze aceste perturbaţii. Foarte des mi se cer informaţii care sunt deja menţionate într-o lucrare care a fost însă citită în grabă.
Creşterea numărului de energeticieni nu va aduce prejudicii corpului medical oficial, care se află în faţa altui tip de solicitări.
Am ezitat îndelung înainte de a introduce aici câteva horoscoape cu bolile chakrelor, temându-mă ca în acest fel să nu-i îndepărtez pe cei care dispreţuiesc astrologia, rezervându-mi dreptul de a scrie într-o zi o lucrare despre experienţa mea în acest domeniu. M-am temut de asemenea de astrologii amatori să nu diagnosticheze oriunde o boală a chakrelor. Totuşi mi-am asumat riscul de a publica trei teme pe care astrologii vor putea să le interpreteze.

Sursă imagini: Google

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu