CHAKRELE PATOLOGICE III
.................................................
Perturbaţiile chakrei Svadhisthana
Situată între Muladhara şi ombilic, ea poate fi expresia unui metabolism deficitar în raport cu asimilarea. Cel mai adesea este asociată cu tulburările meridianului triplului încălzitor sau cu cele ale intestinului gros.
În bolile de origine colonică, ea poate fi deplasată lateral spre una din regiunile colonului, sau chiar să urce până la ombilic, desemnând atunci tulburări ale colonului transvers şi poate uneori ale intestinului subţire. Evident, întrebările puse bolnavului, examenul local prin palpare subtilă şi starea meridianelor corespunzătoare ne vor oferi cheia acestei anomalii (fig.11b).
Ne dăm seama că variaţiile de poziţie găsite în literatura de specialitate sunt în legătură cu tulburările patologice care nu au fost diferenţiate de fiziologie.
Ea se mai poate manifesta:
– În timpul ciclului dureros, infecţiilor vaginale etc.
– În prezenţa tulburărilor ovariene, a unei salpingite. Menţionăm o lateralizare a chakrei (fig.11c)
Ea este perturbată la femeile sterile. Invers decât s-ar putea crede, ea este mult mai perturbată decât chakra inferioară. Aceasta pentru că deficienţa ei este asociată cu cea a lui Jen Mo, a meridianului Yin şi a centrului părţii anterioare a corpului, deci este esenţialmente feminină.
În aceste cazuri, reglarea lor a dat rezultate bune.
Când există şi o cădere energetică în această parte a corpului fizic şi dacă, în plus, este inversată, ne putem imagina cu uşurinţă că procrearea este iposibilă. Trebuie supravegheată câteva luni pentru a se reveni la ciclul menstrual, apoi la o stare energetică bună a uterului pentru ca sarcina să se desfăşoare în condiţii favorabile (fig.11d).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu