sâmbătă, 14 mai 2011

CHAKRELE PATOLOGICE  IV

.................................................

Perturbaţiile chakrei Manipura





Este chakra plexului solar. Situată de obicei în adâncitura stomacului, ea îşi manifestă „dezlipirea” printr-o anxietate sau o spaimă a cărei importanţă este dată de distanţa pe care o are faţă de corp (fig.11e).




Are un rol capital în declanşarea anorexiilor mentale. Se observă atunci în mod deosebit perturbări pe partea anterioară şi posterioară a corpului. Ea se poate afla nu numai la distanţă de corp dar poate de asemenea să efectueze o rotaţie „inversă”, astfel încât subiectul „se desface”, se distruge, pentru că plexul solar este cel mai mare centru digestiv. Este cea mai susceptibilă chakră la variaţiile patologice. O putem găsi:
        deplasată, uşor lateralizată spre stânga la ulcerele de mare curbură;
        la dreapta în ulcerele pilorului;
        ridicată până în vârful apendicelui xifoid în angoasele  care îşi au sediul în această regiune, în herniile de diafragmă şi în refluxurile simple.
Dar cel mai adesea este lateralizată spre stânga în „stările pancreatice”, fie că este vorba despre o simplă intoleranţă la zahăr, despre un diabet reductibil prin regim sau despre un diabet grav. În aceste cazuri, meridianul splină-pancreas este dislocat (fig.11f).



– Bineînţeles, ea este de asemenea perturbată în bolile splinei însoţite de tulburări sanguine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu