sâmbătă, 28 mai 2011

CHAKRELE PATOLOGICE  VI

.................................................

Perturbaţiile chakrei Vishuda





Este chakra gâtului. Este foarte puţin mobilă. Poate totuşi să coboare câţiva centimetri în starile de anxietate cu senzaţie de nod în gât, sau să se lateralizeze uşor în tumorile unilaterale ale tiroidei.
În perioadele de surmenaj, de stres, atunci când o problemă afectivă sau o situaţie neplăcută nu se rezolvă, ea este perturbată. Dar totuşi examenele biologice nu arată nici o anomalie la nivelul tiroidei, cu toate că de cele mai multe ori pulsul este accelerat, cu toată că există o anumită slăbiciune a trupului şi o susceptibilitate exagerată.
Absenţa semnelor biologice ne-a uimit adeseori. Nu este suficient să reglăm chakra. Este imperios necesar ca pacientul să se odihnească, să se izoleze de mediul său şi adesea să meargă într-o casă de odihnă, una sau mai multe luni. Pacientul nu înţelege imediat acest lucru, anturajul său şi mai puţin, până în momentul în care dereglarea se transformă într-o adevărată boală a lui Basedow sau în tulburări serioase de comportament.
Toate aceste forme sunt însoţite de tulburări de voce.
Uneori o găsim perturbată prin asociere cu chakra plămânului la cântăreţii şi cântăreţele de operă surmenaţi, când vocea lor slăbeşte sau când apar noduli pe coardele vocale. Aceste tulburări se pot asocia cu o ruptură a corpului energetic, determinând pierderea omogenităţii vocii, semnul calităţii.
În acelaşi fel, o chakră slăbită, oricare ar fi ea, introduce o slăbire a emisiei şi o modificare a timbrului la nivelul ei.
Perturbaţiile acestei chakre sunt adesea însoţite de perturbaţiile chakrelor care se află deasupra ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu