sâmbătă, 21 mai 2011

CHAKRELE PATOLOGICE  V

.................................................

Perturbaţiile chakrei Anahata




Ea este chakra inimii. Este capabilă de toate fanteziile.
O vedem desprinzându-se în poziţie verticală, în timpul repaosului sau în timpul mersului, şi atunci se produce criza de angină pectorală.
Uneori „se desprinde” în poziţia culcat şi atunci se produce infarctul miocardic care îl surprinde de bolnav în timpul nopţii. Dacă este masiv, familia îl găseşte mort, fără să fi putut interveni.
Examenul chakrei posterioare ne oferă câteva indicaţii: patologia ei însoţită de o durere sau de indispoziţii inexplicabile va determina aplicarea de electrozi posteriori în cursul efectuării electrocardiogramei, pentru că infarctele posterioare pot trece neobservate, dacă examenul electrocardiografic nu este cel adecvat... permiţând instalarea unei stări grave şi inexplicabile (fig.11g)




Când observăm bolnavii după infarct, putem simţi că această chakră este încă „desprinsă”. Dacă se află pe a doua sau pe a treia orbită sau dacă se roteşte în sens invers, drama unei recidive se apropie şi trebuie să facem imediat rectificările necesare, să prescriem odihnă (fig.11h).




Multe tulburări nu apar decât în poziţie alungită; în această situaţie trebuie să dormim în poziţie şezând, în aşteptarea corectării acestei chakre. Am văzut o femeie a cărei frecvenţă cardiacă se prăbuşea la 30 de pulsaţii pe minut, în special noaptea, fără ca motivul acestor tulburări să fie descoperit de cardiolog. Examinată în poziţie verticală, totul era normal, în timp ce în poziţie alungită, chakra se ridica încetişor în spaţiu până la a treia orbită, declanşând tulburările.
Întâlnim uneori „găuri” de energie (fig.11i) pe care trebuie să le căutăm până în vârful inimii şi care provoacă adesea dureri precordiale.




Aceasta este şi chakra plămânilor. În exprimarea patologiei ei se asociază o perturbare a meridianului plămânului. Într-o criză puternică de astm, ea se poate afla pe al doilea sau pe al treilea strat, manifestările fiind constant pe partea posterioară. Ea este fragmentată în cancerul de plămâni. Voi explica în continuare motivele.
Într-un fel mai mult sau mai puţin grav, ea este afectată în toate bolile pulmonare.
Aparent benigne în viaţa obişnuită, perturbaţiile acestei chakre sunt grave pentru cariera cântăreţilor de operă.. ele pot să apară fie atunci când chakra se „desprinde” din torace pe măsură ce creşte oboseala, fie, dimpotrivă, chakra nu se instalează decât numai după exerciţii vocale. Unii artişti trebuie să exerseze repede ca să nu-şi obosească vocea, alţii trebuie să se pregătească mai multe ore înainte de a intra în scenă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu