duminică, 6 februarie 2011

CHAKRELE – O ABORDARE SPIRITUALĂ I

Voi încerca acum o nouă abordare a sistemului chakrelor corpului uman, abordare privită din punctul de vedere al Astrologiei Karmice. Vom vedea în continuare cum poziţionarea chakrelor pe Harta astrologică natală, va ţine cont de orientarea Axei Nodurilor Lunare (Nodul Nord şi Nodul Sud), axă care caracterizează din punct de vedere spiritual fiinţa umană.

Capitolul este preluat din cartea domnului Alexandru Nicolici:
 „ASTROLOGIA KARMICĂ” pg. 17-18. (Ed. ASTROLOG)


2. NODURILE LUNARE




Elementele care ilustrează legătura între viaţa anterioară şi cea actuală sunt Nodurile Lunare. Definirea din punct de vedere astronomic a acestora este destul de simplă. Ele reprezintă punctele de intersecţie ale orbitei Lunii cu traiectoria descrisă de Geea în drumul său în jurul soarelui. Cele două puncte de intersecţie se numesc Noduri Lunare. Ele sunt de declinaţii diferite respectiv Nord şi Sud. Luna intersectează planul orbitei Geei de două ori într-un interval de o lună. În momentul când intră în emisfera nordică punctul de intersecţie indică Nodul Nord lunar, iar când coboară în emisfera sudică punctul de intersecţie indică Nodul Sud lunar. O revoluţie completă a nodurilor lunare (revenirea Nodurilor în aceeaşi poziţie faţă de constelaţii) se produce în 18 ani şi jumătate. Ritmul mediu anual al acestei deplasări este de 20 de grade. Particularitatea mişcării nodurilor lunare este deplasarea în mişcare retrogradă, în sensul acelor de ceasornic, deci invers faţă de mişcarea directă a corpurilor cereşti. Această mişcare retrogradă este întreruptă de scurte momente de revenire la deplasarea directă. Poziţia Soarelui şi a Lunii în conjuncţie cu aceste noduri determină apariţia şi intensitatea eclipselor. Poziţia nodurilor lunare raportată la constelaţii şi exprimată în grade este întotdeauna opusă, ele aflându-se la 180 de grade unul faţă de altul. Dacă Nodul Nord este poziţionat în constelaţia Fecioarei la 16 grade şi 10 minute atunci Nodul Sud se va afla la 16 grade şi 10 minute în constelaţia Peştilor. Din acest motiv în efemeride nu este indicată decât poziţia Nodului Nord, cealaltă poziţie fiind uşor de aflat.
  
Nodul Nord

Nodul Sud
  Simbolul nodurilor lunare este reprezentat de semicercul subconştientului încadrat de două mici cercuri simbolizând cele două planuri orbitale. Nodul Nord este reprezentat prin arcuirea semicercului în sus, iar Nodul Sud prin arcuirea semicercului în jos (vezi imagini).
Semnificaţia ezoterică şi astrologică a nodurilor lunare este extrem de importantă în înţelegerea astrologiei karmice. Despre importanţa lor au scris mulţi astrologi de renume dintre care îi amintim doar pe Claudius Ptolemeu şi Regiomontanus. Ştiinţa  ezoterică păstrată în centrele antice de iniţiere din Madras, Babylon, Teba, Heliopolis, Gondhishapur vorbeşte despre folosirea curentă a nodurilor lunare în interpretarea astrologică şi predicţiile făcute de iniţiaţi. În Chaldeea oamenii foloseau observaţia directă a fazelor Lunii şi a planetei Venus pentru a alege momentul prielnic în declanşarea muncilor agricole. Mitologia vechilor civilizaţii vorbeşte despre nodurile lunare sub numele de Axa Dragonului, element pe care îl găsim la hinduşi, asirieni şi egipteni. În Apocalipsa, tratatul de creştinism iniţiatic al Sf. Ioan, găsim o referire la acest element sub titlul de Axa Vieţii.
Nodul Sud lunar, supranumit şi Coada Dragonului, reprezintă elementele care definesc viaţa anterioară a persoanei şi subliniază în ce domeniu s-a comis marea greşeală din ultima viaţă. Persoana va repeta în prezent lecţiile de viaţă greşite în ultima încarnare pentru a i se oferi încă o dată şansa de a le înţelege şi însuşi corect. Nodul Sud este purtătorul unor greşeli karmice care se pot manifesta în viaţa actuală prin boli sau suferinţe.
Nodul Nord, denumit şi Capul Dragonului, defineşte direcţia spre care persoana trebuie să-şi îndrepte eforturile în prezent pentru a depăşi greşelile karmice şi a merge mai departe pe un drum evolutiv. Interpretarea poziţiei Nodului Nord în raport cu zodia şi casa astrologică în care se află în tema natală a unei persoane, indică misiunea karmică pe care trebuie să o realizeze în prezent, principala direcţie pe care trebuie să o urmeze în această viaţă, pentru a putea să-şi achite datoriile karmice şi să urce ulterior pe o treaptă superioară a evoluţiei sale individuale.
Nodul Sud oferă date asupra bilanţului ultimei vieţi. Acesta trebuie continuat şi perfecţionat prin concentrarea eforturilor actuale asupra punctului opus, indicat de Nodul Nord. Nodul Sud reprezintă greşeala, iar Nodul Nord indică soluţia prin care poate fi rezolvată.
...........................................................


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu