luni, 7 februarie 2011

CHAKRELE – O ABORDARE SPIRITUALĂ  II

HARTA NATALĂ A CHAKRELOR CONFORM ASTROLOGIEI KARMICE

 


















Influenţele planetelor asupra sistemului chakrelor

 

Introducere în sistemul chakrelor

 

Sistemul energetic uman este compus în principal dintr-o axă energetică care străbate coloana vertebrală pornind din zona perineală (regiunea dintre organele genitale şi anus), şi ajunge până în vârful capului. Acesta este canalul nostru energetic principal şi este denumit în India „Sushumna Nadi”. Pe acest canal, la nivele diferite se află şapte centri energetici (numiţi chakre) care reprezintă legătura noastră cu realitatea şi cu universul (uiversurile). Sunt aşezaţi aşa cum îi vedeţi în imaginea de sus în partea dreaptă.

Sistemul chakrelor conform hărţii astrologice

 

Putem identifica axa nodurilor (Nodul Nord şi Nodul Sud) cu Sushumna Nadi, canalul energetic central care străbate coloana noastră vertebrală. Pe acest canal, cele şase chakre sunt proiectate la nivele diferite (imaginea din stânga sus). Cea de a şaptea chakră, chakra coroană, numită Sahasrara chakra nu apare în harta natală, şi nici nu poate să apară atâta timp cât ea nu este legată de nivelul nostru material, ci ea face legătura doar cu nivelele spirituale cele mai înalte. Ea transcende şi reprezintă legătura noastră cu Divinitatea.
Celelalte şase chakre sunt proiectate pe axa Nodurilor după cum urmează:


1.  Muladhara chakra sau  chakra rădăcină va fi proiectată la o distanţă  de 30 de grade  de la Nodul Sud (NS) pe ambele părţi.
2.  Swadisthana chakra sau chakra sexuală va fi proiectată între 30 de grade şi 60 de grade de la Nodul Sud (NS) pe ambele părţi.
3.  Manipura chakra sau chakra solară  va fi proiectată între 60 de grade şi 90 de grade  de la Nodul Sud (NS) pe ambele părţi.
4.  Anahata chakra sau chakra inimii va fi proiectată între 90 şi 120 de grade de la Nodul Sud (NS) pe ambele părţi, sau între 90 şi 60 de grade de la Nodul Nord (NN) pe ambele părţi.
5.  Visshuda chakra sau chakra gâtului va fi proiectată între 60 şi 30 de grade de la Nodul Nord (NN) pe ambele părţi.
6.  Ajna chakra sau chakra frunţii va fi proiectată la 30 de grade către Nodul Nord (NN).


Planetele care se află în zona de proiecţie a oricărei chakre va influenţa acea chakră conform cu natura lor şi cu partea unde sunt localizate faţă de axa nodurilor. Planetele din partea stângă (pornind cu Nodul Sud) vor influenţa partea receptivă a funcţiei chakrei respective, pe când cele din partea dreaptă vor influenţa partea de emisie a funcţiei chakrei respective. Pentru a înţelege mai bine aceste aspecte, se impune un studiu esoteric a chakrelor.

Sistemul celor şapte chakre

 

Privire rapidă a activităţii şi influenţei fiecărei chakre


Chakra
Partea receptivă / energie primită
Partea de emisie / energie controlată
chakra rădăcină sau Muladhara
Energie fizică şi materială
Energie controlată, stabilitate
chakra sexuală sau Swadisthana
Sociabilitate, potenţial sexual
Seducţie, energie sexuală, control
chakra solară sau Manipura
Ce îţi dă încredea în tine
Puterea voinţei, perseverenţă, charisma
chakra inimii sau
 Anahata
Ce îţi place, iubire primită
Iubire emisă
chakra gâtului sau Visshuda
Intuiţie pasivă
Intuiţie activă şi contactul cu alte lumi
chakra frontală sau
 Ajna
Interes mental, analiză, memorie
logică, creativitate mentală, sinteză
chakra coroană sau Sahasrara
transcendenţă – legătura cu lumile spirituale, cu Dumnezeu

 

Tabelul cu influenţele planetelor asupra sistemului chakrelor:

 

PLANETA
Efectul asupra chakrei când este poziţionată în partea stângă a axei nodurilor, influenţând funcţia de recepţie a chakrei

Efectul asupra chakrei când este poziţionată în partea dreaptă a axei nodurilor, influenţând funcţia de emisie a chakrei

SOARE
energie cu frecvenţă înaltă de la planeta natală şi primită de la celelalte pe parcursul vieţii

control crescut, stăpânit de acest nivel
LUNĂ
creşterea receptivităţii la acest nivel, nativii absorb energia cu uşurinţă, la fel şi informaţiile din anturaj şi mediu

sentimente adânci şi o perspectiă interioară mai clară a energiilor la acest nivel
MERCUR
receptivitate mentală la acest nivel, nativul este uşor energizat, fascinat de informaţii specifice citite sau auzite de la alţii

control mental, înţelegere, stăpânit de acest nivel
VENUS
interese / hobbiuri / pasiune la acest nivel, întâlniri cu persoane care oferă ei/lui suport psihologic, sentimentul de a fi iubit
putere de seducţie, erotism, îşi foloseşte cu succes sentimentele în scopul dobândirii controlului la acest nivel

MARTE
energie, dinamism, activitate la acest nivel, prieteni curajoşi
couraj, acţiuni dinamice, bun control ergetic
JUPITER
multă energie şi multe resurse, interes deshis la acest nivel, exuberanţă
puterea de a acumula energie, îşi foloseşte cu înţelepciune şi mult spirit energia
SATURN
puţine resurse şi lipsa energiei
manifestări bine controlate, strategie, economie
URANUS
izucniri de energie alternate cu nivele scăzute de energie, fluctuaţii
spiritual, conştientizarea mărită a energiei la acest nivel
NEPTUN
energie fizică scăzută, dar un contact bun cu alte lumi
îşi foloşeşte mult mai spiritual energia la acest nivel
PLUTON
pasiune, înţelegere  şi simţire profundă a energiei la acest nivel
potenţial transformator, interese oculte în folosirea energiei



În astrologia spirituală, Ascendentul, Mijlocul Cerului şi casele astrologice nu sunt importante deoarece în adevărata spiritualitate nu are importanţă CE face cineva, ci mai degrabă CUM o face. De aceea planetele (energiile interioare ale fiinţei) sunt importante şi nu cuspidele caselor.

Harta astrologică ideală a chakrelor

 

Avem o reprezentare arhetipală a activării tuturor chakrelor, plasând Axa Nodurilor Lunare în domiciliile lor: 0 Capricorn – 0 Rac (Cancer) şi luând în considerare influenţa planetei conducătoare a fiecărei zodii asupra chakrei situate la nivelul corespunzător zodiei.
Putem observa în imaginile de mai jos influenţele ideale ale planetelor asupra chakrelor corespondente.



Imaginea de mai sus poate fi reconfigurată după cum urmează, în scopul de a obţine o reprezentare mai tradiţională a chakrelor (planetele nu mai sunt deloc reprezentate, dar cu siguranţă cunoaşteţi ce planetă guvernează fiecare zodie în parte). 


 
Un foarte interesant exerciţiu este acela de a căuta persoane care au chakrele influenţate de planete poziţionate într-o astfel de hartă ideală. Veţi observa cât de bine funcţionează chakrele respective. De exemplu Hitler şi Stalin au avut un Saturn care activa partea dreaptă a chakrei Ajna, cauză din care au fost aproape geniali în ceea ce au făcut (în partea lor malefică totuşi), Mircea Eliade, om de ştiinţă inovator, care a scris o lucrare de mare întindere despre istoria religiilor, a avut în harta sa natală un Jupiter care a activat partea stângă a chakrei Ajna, centrul energetic mental, obţinând astfel o capacitate de analiză intelectuală şi o memorie uimitoare (Jupiter fiind o planetă a religiilor).
Şi aşa mai departe. Nu există limite în studiul influenţelor planetare asupra chakrelor.
Când veţi analiza tranzitele planetare şi a eclipselor, veţi avea perspective interesante asupra influenţelor acestora asupra oamenilor, puteţi chiar aplica acest  lucru în studiile sinastriilor, dezvăluind informaţii ascunse despre puterea de influenţare energetică a unei persoane asupra alteia.


Aplicaţia acestor informaţii în sinastria dintre două persoane:


De exemplu, dacă o planetă a persoanei A este situată în partea dreaptă a proiecţiei unei chakre a persoanei B în tema sa natală, înseamnă că A îl ajută pe B să devină mai activ, îl stimulează pe B (ceea ce poate fii şi bine şi rău). Dacă planeta lui A se află în stânga proiecţei respectivei chakre în tema natală a lui B, înseamnă că A îi oferă lui B ceva la care acesta este receptiv (pe acel nivel; şi acesta poate fi desigur un lucru bun sau un lucru rău).
Consideraţi întotdeauna poziţia Nodului Nord a unei persoane în harta celeilalte persoane. La fel ca în sinastrii, unde poziţia în case a ascendentului unei persoane în harta altei persoane indică domeniul în care aceasta este influenţată în cea mai mare masură de prima persoană, tot aşa chakra activată de NN al unei persoane în harta natală a celeilalte persoane este cel mai important nivel al relaţiei, din punct de vedere spiritual (ezoteric).
Veţi observa repede că dacă NN al lui A este în partea dreaptă a unei chakre a lui B, atunci NN al lui B este în partea stângă a aceleiaşi chakre, dar a lui A. Înseamnă că într-o relaţie este întotdeauna un receptor şi un emiţător (pe acelaşi nivel, adică chakră), ceea ce reprezintă baza legăturii între două persoane.
     Ca o mică regulă practică transmisă popular, într-o relaţie sentimentală, există întotdeauna cineva care iubeşte şi cineva care se lasă iubit.

Tranzitele:


Consideraţi de asemenea tranzitele Nodului Nord în jurul zodiacului, trecând prin cele 12 regiuni natale proiectate pe cele 6 chakre. Fiecare tranzit durează 1,551 ani, iar întregul ciclu al nodurilor durează 18,614 ani, reprezentând o dezvoltare completă şi un ciclu de evoluţie.


0 - 1,55 ani:  dezvoltarea neuro-motorie a copilului: primele lui succese (învăţarea lucrurilor esenţiale, înţelegerea şi însuşirea elementelor de bază ale limbajului, mersul, jocul, mâncatul) - tranzitul Nodului Nord activează partea receptivă a chakrei frontale, Ajna.
1,55 - 3,1 ani: copilul începe să folosească fraze articulate, gândirea lui este în mare parte intuitivă, nu logică  -  tranzitul Nodului Nord activează partea receptiva a chakrei gâtului, Visshuda.
3,1 - 4,65 ani: copilul începe să aibă sentimente faţă de mama sa, faţă de ceilalţi membrii ai familiei, faţă de alţi copii - tranzitul Nodului Nord activează partea receptivă a chakrei pieptului, Anahata.
4,65 - 6,2 ani: copilul începe să perceapă propria sa individualitate, să îşi manifeste dorinţele, este vârsta lui „vreau aia! şi o vreau acum!” - tranzitul Nodului Nord activează partea receptivă a chakrei plexului solar, Manipura.
6,2 - 7,75 ani: copilul începe procesul de socializare, merge la şcoală, intră în contact cu mulţi alţi copii de aceeaşi vârstă, învaţă regulile de comportament social - tranzitul Nodului Nord activează partea receptivă a  chakrei sociale, sexuale, Swadisthana.
 7,75 - 9,31 ani: copilul are foarte multă energie fizică, e nerăbdător, îi place să fugă şi este dificil să-l menţii liniştit - tranzitul Nodului Nord activează partea receptivă a chakrei rădăcină, Muladhara.
 9,31 - 10,86 ani: copilul învaţă să-şi folosească energia fizică în scopuri practice, cum ar fi  întreceri sportive,  începe să facă mici lucruri pe lângă casă (dacă îl învaţă părinţii) - Nodul Nord în tranzit activează partea emisivă, activă a chakrei rădăcină, Muladhara.
 10,86 - 12,41 ani: copii devin interesaţi de persoanele de sex opus, se socializează mult, fetele au prima menstruaţie - Nodul Nord în tranzit activează partea activă, emisivă a chakrei sexuale (sociale), Swadisthana.
12,41 - 13,96 ani: copiii se confruntă cu problemele tipice adolescenţei, crize de pesonalitate şi individualizare, în care învaţă să-şi controleze nevoile, încept să îşi reclame autoritatea şi independenţa - Nodul Nord în tranzit activează partea activă, emisivă a chakrei solare, Manipura.
13,96 - 15,51 ani: prima iubire, reală sau imaginară, adolescenţii încep să se gândească la sentimente - Nodul Nord în tranzit activează partea activă, emisivă a chakrei inimii, Anahata.
 15,51 - 17,06 ani: adolescenţii încep să înţeleagă lumea ca ansamblu la modul intuitiv, să „citească printre rânduri”, să comunice foarte mult între ei - Nodul Nord în traznit activează partea activă, emisivă a chakrei gâtului, Visshuda.
17,06 - 18,61 ani: perioada cea mai activă din punct de vedere mental, se spune că la această vârstă apar multe idei geniale, oricum este sigur ca tinerii încep să aibă propriile concepţii şi întelegeri, propriile opinii - Nodul Nord în tranzit activează partea activă, emisivă a chakrei frontale, mentale, Ajna.


--- sfârşitul primului ciclu nodal ---


Celelalte cicluri nodale, tranzite ale Nodului Nord prin regiunile din horoscopul natal unde se proiectează chakrele individului, urmează în linii mari acelaşi tipar de influenţă, deşi desigur la un alt nivel.  De exemplu între 21,71 - 23,26 ani.

Nodul Nord în tranzit trece din nou prin regiunea corespunzatoare părţii active a chakrei inimii  Anahata, determinând o activare a acesteia, o deschidere a sentimentelor şi în consecinţă, tinerii vor avea o viaţă afectivă bogată.


Etapele vieţii


Următoarele cicluri nodale încep la vârstele de 37,2;  55,8; 74,4; 93 şi 111,6 ani. Am putea afirma că viaţa omului este programată să dureze 6 cicluri nodale, adică aproximativ 112 ani, câte un ciclu pentru fiecare nivel al fiinţei. Al şaptelea, legat de chakra Sahasrara, nu este legat de planul fizic.


Astfel vom avea:


- etapa 0 - 18,6 ani - corespunde chakrei Muladhara - copilul învaţă bazele integrării în planul fizic.
- etapa 18,6 - 37,2 ani - corespunde chakrei Swadisthana - tânărul învaţă adaptarea în plan social, asigură „perpetuarea speciei” prin naşterea de urmaşi.
- etapa 37,2 - 55,8 ani - corespunde chakrei Manipura - adultul învaţă să se impună prin realizările sale profesionale, prin care îşi materializează dorinţele, voinţa.
- etapa 55,8 - 74,4 ani - corespunde chakrei Anahata - omul învaţă să îi accepte şi să îi iubească pe cei din jur, la modul detaşat oferindu-le un sprijin moral.
- etapa 74,4 - 93 ani - corespunde chakrei Visshuda - vârstnicul dobândeşte o înţelegere intuitivă profundă a universului, „simte” ritmurile lui.
- etapa 93 - 111,6 ani - corespunde chakrei Ajna - perioada de înţelepciune, detaşare, înţelegere superioară.



Sursa: Google

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu