joi, 24 martie 2011

NUMEROLOGIE MODERNĂ V


În cartea „Elemente de NUMEROLOGIE” scrisă de Redford Barrat, carte apărută la Editura Teora, în Capitolul 8 (pg.62 – 69) ne sunt dezvăluite corespondenţele numerologice ale literelor ce compun Alfabetul.
Redau în această postare acest Capitol.


8. ALFABETUL



„Mă gândesc adeseori ce viaţă uşoară aş fi putut avea şi cât de mult timp aş fi economisit, dacă aş fi ştiut alfabetul.”
W. Somerset Maugham


Prima literă a unui cuvânt le domină pe celelalte. Gândiţi-vă numai la: acţiune, a afirma, autocrat, a atinge (un scop), ambiţie sau la: regal, regesc, rege, renume, radia, roditor. Prima literă a numelui dumneavoastră are un efect similar: o dată rostită ea „colorează” toate celelalte litere care o urmează. Este adesori numită „piatra de temelie”. Din raţiuni de simplitate o vom numi „iniţiala”.
Iniţiala arată care este atitudinea dumneavoastră pragmatică, dar şi felul în care, în forul dumneavoastră interior, reacţionaţi la lumea în care trăiţi. Nu întotdeauna impulsurile acestei litere sunt ascultate şi urmate, dar, cu toate acestea, ele influenţează în mod subtil atât cifra numelui, cât şi pe cea a prenumelui.
Prima vocală din numele pe care îl purtaţi (A, E, I, O, U  sau Y) pune în evidenţă prima dumneavoastră reacţie emoţională în faţa unui eveniment. Se crede că sunetul ei constituie ecoul sufletului acelui nume sau cuvânt. Dacă prima vocală este, totodată, şi iniţiala numelui dumneavoastră, este posibil să întâmpinaţi dificultăţi în luarea deciziilor, deoarece reacţiile dumneavoastră emoţionale şi mentale sunt confuze.
Toate vocalele din numele dumneavoastră influenţează sentimentele şi nevoile pe care le încercaţi, în vreme ce consoanele vă influenţează în gândirea pragmatică şi, deci în alegerea unei imagini exterioare. Iniţiala numelui pe care îl purtaţi este litera dumneavoastră cea mai importantă.
Litera finală, adeseori numită şi „reazemul principal”, influenţează felul în care duceţi la bun sfârşit ceea ce întreprindeţi. Litera de mijloc – numită şi „cheia de boltă”, şi care apare doar în numele cu un număr impar de litere – accentuează acele porniri ce uneori se pot manifesta chiar ca obsesii, dependenţă sau dezechilibru energetic. Nu trebuie uitat că litera de mijloc şi cea finală nu sunt la fel de importante ca iniţiala dumneavoastră, sau ca prima vocală. De pildă:




5

C
H
E
R
3
8

9


Iniţiala sa este C(3), arătând că prima sa reacţie mentală denotă creativitate, inteligenţă şi tendinţa de a nu lua lucrurile prea în serios. Prima vocală este E(5) şi sugerează că prima sa reacţie emoţională va fi în direcţia comunicării şi a încercării de a provoca schimbarea, ori chiar în direcţia eliminării oricăror restricţii. Litera finală este R(9) şi indică faptul că îşi va rezolva problemele într-un mod responsabil şi plin de energie. Litera de mijloc lipseşte. Trebuie remarcat felul în care aceste trei litere se armonizează, numerele care le corespund fiind, toate, impare. Pe lângă cifra vocalelor, cea a consoanelor şi cea a numelui complet mai trebuie luate în considerare şi literele numelui, iar în cazul de faţă relaţiile dintre ele sunt, în cea mai mare parte, armonioase.

ALFABETUL

A; Ă; Â (1) – O literă mentală
Litera „A” este o literă a hotărârii şi agresivităţii şi îşi impune opiniile în faţa lumii întregi. Acest lucru este evident şi în forma sa, înălţată pe verticală. „A” deschide calea conducătorului cu idei originale şi planuri ambiţioase şi se caracterizează printr-o mare încredere în propriile forţe. Indică o natură temperamentală, care preferă activitatea – sedentarismului.
În poziţie iniţială – încurajează calităţile de conducător.
Ca primă vocală – indică persoane care acţionează cu hotărâre în problemele de natură emoţională, cărora le displace amestecul altcuiva în lucrurile care le privesc direct, şi care refuză să primească sfaturi.

B (2) – O literă emoţională
Litera „B” este introvertită – cele două părţi ale sale se închid, indicând timiditate ocazională. Această literă favorizează colaborarea şi lucrul în echipă. Persoanele influenţate de ea sunt firi sensibile, care preferă să amelioreze situaţia prezentă, decât să iniţieze situaţii noi. Cei guvernaţi de această literă sunt mai iubitori de artă şi de frumos, iar „B” facilitează manifestarea talentului muzical şi munca de detaliu. Au nevoie de motivaţii exterioare pentru a se putea mobiliza corespunzător.
În poziţie iniţială – încurajează cooperarea.

C (3) – O literă a intuiţiei
Persoanele guvernate de litera „C” se pot exprima cu uşurinţă, sunt firi deschise şi sociabile – remarcaţi forma literei, deschisă într-o parte. Nativii guvernaţi de această literă acordă atenţie celorlalţi şi, la rândul lor, se bucură de atenţie. Este o literă creativă, cu o importantă doză de neastâmpăr, şi care se dezechilibrează cu uşurinţă; nativii săi evoluează cu dezimvoltură atunci când se află în public şi sunt firi iubitoare, ce simt nevoia să îşi exteriorizeze acest sentiment.
În poziţie iniţială – încurajează creativitatea.

D (4) – O literă a fizicului
Litera „D” aduce vieţii spirit practic, răbdare şi eficienţă. Cei guvernaţi de ea muncesc din greu pentru a obţine ceea ce îşi doresc de la viaţă şi trebuie să evite să devină prizonierii rutinei, deoarece sunt predispuşi la aceasta din cauza formei sale închise. Această literă promovează o gândire tradiţională, iar nativii săi au capacitatea de a concepe planuri viabile, deoarece „D” oferă o perspectivă pragmatică asupra vieţii.
În poziţie iniţială – încurajează spiritul practic.

E (5) – O literă a fizicului
Litera „E” încurajează o abordare versatilă a vieţii şi adaptabilitatea. Nativii guvernaţi de ea sunt mereu fără astâmpăr, mari amatori de călătorii, în căutarea libertăţii. „E” este o literă a popularităţii. Este deschisă la una din laturi, indicând o înclinaţie spre comunicare, dar liniile sale sunt drepte, ceea ce face ca modul său de abordare a vieţii să fie foarte direct, fără să ocolească subiectul vizat. Au o personalitate efervescentă şi scânteietoare.
În poziţie iniţială – încurajează comunicarea.
Ca primă vocală – indică faptul că reacţiile emoţionale ale celor în cauză sunt rapide şi că, dacă viaţa pe care o duc li se pare plictisitoare, devin interesaţi de altceva.

F (6) – O literă a intuiţiei.
Această literă crează în jurul ei dorinţa de armonie şi echibru. Deşi nu sunt întotdeauna atât de siguri pe ei pe cât par, şi cu toate că ignoră uneori aspectele practice ale existenţei, nativii guvernaţi de această literă sunt firi prietenoase şi creative, care îşi folosesc adeseori vocea în mod artistic. Persoane responsabile, sau nevoie de satisfacere a pornirilor creatoare şi sunt atrase de artele interpretative.
În poziţie iniţială – favorizează distracţiile şi prietenia.

G (7) – O literă mentală
Această literă are atât capacitatea de a comunica, cât şi pe cea de a se retrage în sine. Adeseori cei guvernaţi de ea preferă singurătatea. Este o literă misterioasă, cu un mare potenţial creator şi care încurajează spiritualitatea. Cei influenţaţi de ea muncesc din greu pentru lucrurile în care cred, dar pot fi şi încăpăţânaţi.
În poziţie iniţială – încurajează tendinţa de a s e baza doar pe propriile forţe.

H (8) – O literă mentală
„H” este puternic din punct de vedere material. Nativilor săi le place să urce scara succesului, de care şi aminteşte forma acestei litere. Cei guvernaţi de această literă lucrează în mod sistematic pentru a urma direcţia dorită şi sunt extrem de înzestraţi în chestiuni de ordin financiar. Firi independente, deseori în căutarea succesului social, aceşti nativi sunt receptivi la nou şi pe deplini conştienţi de nevoile lor spirituale.
În poziţie iniţială – favorizează dezvoltarea aptitudinilor în domeniul financiar.

I; Î (9) – O literă emoţională
„I”  este motivat şi independent, ştie exact ce vrea şi îi displace amestecul în problemele sale. Idealişti, total lipsiţi de spirit practic, nativii acestei litere au o atitudine romantică în faţa vieţii şi sunt în pericol de a deveni excesiv de teatrali. În general sunt firi impresionabile şi sensibile, căci „I” favorizează dezvoltarea instinctelor umanitare.
În poziţie iniţială – încurajează idealismul.
Ca primă vocală – nativii în al căror nume „I” este prima vocală reacţionează într-un mod romantic, idealist şi total nepractic în faţa evenimentelor cu care se confruntă.

J (10/1) – O literă mentală
Această literă indică anumite calităţi de conducător, dar nativii guvernaţi de ea nu sunt atât de siguri pe ei pe cât par şi, uneori, au nevoie de sprijin. Remarcaţi forma curbată a bazei sale – litera „J” se poate legăna dintr-o parte în cealaltă. Nativii acestei litere au o conştiinţă de sine foarte puternică şi preferă acticitatea. Dacă sunt prudenţi, îşi pot realiza ambiţiile, dar adeseori sunt distraţi.
În poziţie iniţială – întăreşte puterea de judecată.

K (11/2) – O literă a intuiţiei
Numele care începe cu această literă se caracterizează prin inspiraţie, gândire inspirată şi prin darul de a-i inspira pe cei din jur. Nativii respectivi pot colabora cu ceilalţi, dar adeseori idealismul lor devine o problemă. Le place întotdeauna să obţină ce este mai bun şi este posibil să pricinuiască o atmosferă tensionată în jurul lor.
În poziţie iniţială – favorizează inspiraţia.

L (12/3) – O literă mentală
„L” exercită o atracţie magnetică asupra celor din jur; este o literă afectuoasă şi expresivă, care atrage publicul către cei al căror nume începe cu ea. Nativii acestei litere nu au o atitudine prea serioasă şi preferă latura mai uşoară a existenţei. Devin critici atunci când se lovesc de obstacole în drumul lor, dar sunt mai stabili şi mai siguri pe sine decât par; au un real talent în a face planuri. Se simt în largul lor în public.
În poziţie iniţială – încurajează afectivitatea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu