miercuri, 8 septembrie 2010

BIOCÂMPURI FIZICE

    

   Conform teoriilor Inforenergeticii, toate sistemele vii sunt înconjurate de un câmp auric (aura), câmp format din şapte biocâmpuri fizice distincte, care se includ unele în altele.
   Aceste biocâmpuri fizice sunt generate şi controlate de către cele şapte chakre principale descrise în postarea din 29 august, având inclusiv culorile acestora.
   Definindu-le, putem spune că, biocâmpurile sunt formaţiuni inforenergetice cu un caracter bine determinat, de jur-împrejurul unui sistem viu, şi care variază ca mărime şi formă atât de la regn la regn cât şi de la individ la individ.
   Acestea sunt alcătuite dintr-o cantitate de energie în care sunt implementaţi algoritmi informaţionali specifici funcţiilor şi activităţii lor.
   Biocâmpurile unui sistem viu sunt întotdeauna în număr de şapte şi au întotdeauna aceeaşi succesiune indiferent de natura sistemului viu (om, animal, plantă).
   La plante, biocâmpurile sunt aşezate aproximativ egal de jur împrejurul conturului plantei respective. La oameni şi la animale biocâmpurile păstrează alte proporţii faţă de necesităţile vitale ale respectivelor sisteme vii.
   Biocâmpurile unui sistem viu, tind să se reaşeze în permanenţă conform unor anumite proporţii, rapoarte, care sunt unice pentru fiecare sistem viu oferind astfel o individualitate absolută. Acestea se măsoară pornind de la limita exterioară a sistemului viu până la limita propriuzisă a biocâmpului respectiv. Adică, biocâmpurile se includ unele pe altele.

      1. Câmpul vital este în strânsă legătură cu viaţa sistemului viu şi cu durata acesteia.
       Un câmp vital care funcţionează în proporţie de sub 60% duce deja la îmbolnăviri grave ale sistemelor vii. Un câmp vital care funcţionează sub 30% generează stări preletale (come, morţi clinice şi în ultimă instanţă moartea).
       Este generat şi controlat de către chakra Muladhara, şi are culoarea roşie.
      2. Câmpul de control şi supraveghere asigură integritatea sistemului viu respectiv şi formează imaginea fantomă a unui segment care eventual lipseşte din sistemul viu respectiv. (Într-o imagine Kirlian a unei frunze de unde lipseşte o anumită porţiune, se poate observa totuşi câmpul de control şi supraveghere întreg care înconjoară frunza întreagă). Acest câmp este deosebit pentru că el activează, pune la treabă organismul în perioada de recuperare ce urmează unei boli, unei intervenţii chirurgicale, a unui tratament. De asemenea determină măsuri de revenire la calităţile iniţiale în caz de boală, şi când acest câmp se intensifică anomaliile de natură patogen-energetică se reduc.
       Este generat şi controlat de către chakra Svadishthana, şi are culoarea oranj.     
      3. Câmpul de protecţie sesizează tot ceea ce intră în spaţiul propriu (nişa inforenergetică), anunţă subconştientul prin semnale specifice care la rândul său va genera impulsuri ce vor fi decodificate în mod conştient. (Pacea interioară este cea mai bună protecţie).
        Este generat şi controlat de către chakra Manipura, şi are culoarea galben.
       4. Câmpul de contact inforenergetic cu pământul sau de contact informaţional teluric, face legătură dintre sistemul viu şi planeta pe care trăieşte.
       Este generat şi controlat de către chakra Anahata, şi are culoarea verde.


   Primele patru câmpuri după cum am văzut, sunt generate şi controlate de către chakrele aşa zis inferioare.
   O dată cu biocâmpul nr. 4, la nivelul chakrelor superioare, acest loc de trecere este în acelaşi timp şi unul de legătură, prin aceea că în acest loc funcţiile vitale se intersectează cu informaţiile stărilor afective.
 
      5. Câmpul de emisie răspunde de influenţarea inforenergetică a mediului înconjurător. Constituie o parte din ceea ce este necesar în desfăşurarea fenomenelor telepatice fără a fi însă suficient. Se supune structurii fizice cât şi structurii spirituale. Emisia este ceva mai presus de cuvinte, este specifică şi specială altruismului şi beneficităţii individuale.
      Este generat şi controlat de către chakra Vishuda, şi are culoarea albastră.
     6. Câmpul de recepţie constituie cealaltă parte necesară telepatiei şi este în strânsă legătură cu percepţia extrasenzorială.
      O dată cu câmpul de recepţie am ieşit din sfera fizicului şi intrăm în sfera spiritualităţii.
      Este generat şi controlat de către chakra Ajna, şi are culoarea indigo.
     7. Câmpul de contact informaţional cu universul se integrează cu universul şi se dezvoltă conform cu preocupările spirituale.
      Este generat şi controlat de către chakra Sahasrara, şi are culoarea violet.

   Dincolo de biocâmpurile 1-7 se află o zonă perturbatoare, o interfaţă între biocâmpuri şi mediul înconjurător.
   În cazul oamenilor, mărimea şi densitatea inforenergetică a biocâpurilor este determinată în primul rând de activitatea internă a sistemului viu, apoi de natura faptelor  şi a deciziilor pe care le ia acesta (ne referim aici la oameni).
   La intrarea în contaact cu o sursă de semnal  exterioară sistemului viu, biocâmpurile au două tendinţe:
   – dacă sursa este agresivă, biocâmpurile tind să se retragă din faţa ei;
   – dacă sursa este pozitivă, rezultă o acţiune de interferare şi întâmpinare.
  
  Biocâmpurile oscilează ca dimensiune şi ca densitate inforenergetică funcţie de diverşi factori. Un biocâmp poate să se extindă sau să scadă până la coincidenţa cu limita biocâmpului vecin (în cadrul aceluiaşi sistem viu).
   Cauzele sunt următoarele:
   a) Cea mai importantă, activitatea în care se implică sistemul viu (rugăciunea creşte câmpul de contact informaţional cu universul care trage toate celelalte biocâmpuri);
   b) variază de la zi la noapte (activităţi diverse zi/noapte);
   c) vârsta;
   d) anotimpurile;
   e) stările de oboseală şi de boală;
   f) astrele (mareele);
   g) alte sisteme vii.
   Biocâmpurile unui sistem viu sunt dimensionate conform unor rapoarte, absolut caracteristice unui sistem viu şi dau caracterul de unicitate ale sistemelor vii.

                                                                           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu