duminică, 5 septembrie 2010

IMAGINAŢIE + INTENŢIE + CREATIVITATE = VIZUALIZARE ACTIVĂ

   Înainte de a începe meditaţiile de curaţare a energiilor negative şi a blocajelor de la nivelul aurei corpului nostru şi de la nivelul chakrelor, vă provoc la câteva exerciţii de imaginaţie.
   De fapt, aceste meditaţii se bazează tocmai pe capacitatea noastră imaginativă şi creativă, cu alte cuvinte pe vizualizarea activă a aurei, chakrelor şi nu în ultimă instanţă a organelor noastre interne, organe pe care dorim să le curăţăm, energizăm şi vindecăm.



   Sunt sigură că, imediat ce aţi văzut lămâile din imagine, deja papilele voastre gustative au intrat în activitate simţind gustul acrişor şi răcoritor al fructului, şi v-au făcut să salivaţi, şi asta fără a avea fructele pe masă. Mai mult decât atât, simţiţi chiar parfumul răspândit în cameră de lămâia tăiată din mijloc. De câte ori, buclucaşi, nu aţi muşcat dintr-o lămâie şi nu v-aţi pus în gând să o faceţi în faţa unei orchestre de suflători, imaginându-vă reacţia în lanţ stârnită de gestul vostru? Priviţi acum şi următoarea imagine, şi vă rog să vă lăsaţi purtaţi de toate simţurile stârnite de aceasta:


   Nu ar fi bun acum, chiar în acest moment un juss de lămâie cu puţină miere de albine?

   Mergem mai departe, şi ne imaginăm următorul fruct care ne face o deosebită plăcere să îl mâncăm, de fapt ştiţi cum se spune: Un măr pe zi ţine doctorul departe.


   Nu aveţi acelaşi gen de reacţii ca şi la lămâie? Bineînţeles că da, şi asta din cauză că, în memoria voastră, în subconştientul vostru aveţi toate informaţiile necesare. Ştiţi cum arată fructul întreg, fructul tăiat, îi ştiţi culoarea, textura cojii şi a miezului, îi ştiţi gustul şi mirosul. Doar gândindu-vă la aceste două fructe, fără a le avea în faţa voastră, deja organismul, prin toate simţurile lui reacţionează ca şi când acum aveţi fructul în mână (pipăit, miros, gust şi chiar imaginea lui).
   Ştiţi cum arată un fruct sănătos şi cum arată un fruct stricat, cu pete maronii închis, la lămâie ştiţi cum arată mucegaiul albăstrui care o cuprinde fiind lăsată prea mult în frigider.

   Încercaţi acum, să închideţi ochii, să vă relaxaţi, şi să vă aduceţi pe ecranul vostru mental fructul care vă place mai mult, fie el o lămâie, un măr, un fruct de ananas, oricare doriţi. Îl vedeţi cum arată la exterior, e sănătos, are pete maronii sau nu, încercaţi să îl pipăiţi şi să îi simţiţi coaja, mirosiţi-l... simţiţi aroma fructului... mai departe, tăiaţi-l, vedeţi cum arată interiorul lui, cât de zemos este, iar acum muşcaţi din el... aduceţi-vă aminte de plăcerea pe care o aveţi savurându-l... nu e minunat?

   Reuşind să faceţi aceste simple exerciţii de imaginaţie, sunt sigură că veţi înţelege foarte uşor mecanismele meditaţiilor ce urmează să le folosim în autoterapiile propuse.
   Vă las să exersaţi... Succes...
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu